Programi

Gozdna kopel je za vse, ki si želijo zdravja in dobrega počutja, še zlasti, če preživljajo večino dni v zaprtih prostorih, sede in le malo na prostem.

Vodena gozdna kopel je nezahteven sprehod v naravnem okolju, a še zdaleč ne nujno v takšnem, ki je povsem odmaknjeno od urbanega prostora; dolgoletne izkušnje so pokazale, da so uspešne tudi kopeli v mestnih parkih, botaničnih vrtovih in podobnih okoljih, ki jih sicer obdaja urbanost, a so kljub temu predvsem – naravna.

Aktivnost (hoja) ni v ospredju, udeleženci praviloma prehodijo razdaljo do dva kilometra, po nezahtevnem terenu; v ospredju so dejavnosti, ki posamezniku pomagajo, da prek narave ozavesti in utelesi čute, s čimer se odmakne od vsakodnevnih misli, skrbi, s tem pa se sprosti in umiri ter zadrži v zdajšnjem trenutku.

Gozdna kopel traja do tri ure. Izvaja se v gozdnatih okoljih v Sloveniji. Lahko se izvaja tudi v več zaporednih dneh (po dogovoru).

Največje število udeležencev za eno gozdno kopel: 15.

Na voljo so trije programi:
1) za posameznike, ki si želijo okrepiti zdravje in boljše počutje;
2) za podjetja in organizacije, ki si prizadevajo za zdravje in boljše počutje ter učinkovitejše delo zaposlenih (npr. teambuildingi);
3) za ponudnike storitev za zdravje in dobro počutje (terme, institucije s področja zdravja in dobrega počutja idr.) ter ponudnike turističnih storitev (zavodi za turizem, zasebni ponudniki idr.).